Om oss

Get the Flash Player to see this content.

Sedan 2005 ägs Skottorps slott av Ingmarie och Thomas Müller-Uri. På slottet kan de arrangera bröllop, fester och konferenser. Där finns restaurang och ett slottscafé, och om somrarna är slottet ett populärt utflyktsmål. Idag finns också ett modernt slottsmejeri inrymt i det gamla vackra stenstallet. Där tillverkas det högklassig ost med gamla anor från trakten.
Skottorps slott vid foten av Hallandsåsen anses vara ett av det bäst bevarade empireslotten i Sverige. Slottet byggdes på 1670-talet av Frans Joel Örnestedt efter ritningar av Nicodemus Tessin d.ä.

skottorpsslott.se

Att det idag tillverkas ost på Skottorps slott är ingen slump. När Ingmarie Müller-Uri och hennes man Thomas tog över slottet 2005 föddes idén om ett mejeri på slottet.
Ingmaries kusin, Lars-Inge Gunnarsson, ägde redan jordbruket, Skottorps Säteri, med över 500 mjölkkor, så mjölkleveransen var säkrad. Dessutom har Ingmarie arbetat inom mejeribranschen hela sitt yrkesliv. Hon är uppvuxen i trakten där osttillverkning är en gammal tradition. I grannbyn Vallberga låg till exempel tidigare ett stort mejeri, på sin tid en av landets främsta tillverkare av kittostarna Ambrosia och Fontina. Så anorna och hantverkskunnandet är djupt rotade i bygden.
Hösten 2011 ystades den första osten och drömmen blev verklighet och vi kan nu erbjuda både milda och lagrade ostar.